Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از فیروزآباد، شهر گور محلی باستانی است که در شهرستان فیروزآباد فارس قرار دارد، این شهر در اوایل قرن سوم میلادی به دستور اردشیر بابکان بنا شد؛ طرح و الگوی این شهر به صورت دایره ای شکل و دارای چهار دروازه اصلی بوده است و بناهای حکومتی و محل اقامت درباریان در آن قرار داشته است، این شهر به وسیله خندق عمیق و دیوارهای بلند اداره می شده و یک حالت نمادین برای شهر داشته است، شهر گور باستانی اکنون متروک مانده و شهر فیروزآباد در سه کیلومتری آن قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ثبت جهانی مناره شهر گور

مناره گور که در مرکز فیروزآباد قرار گرفته یکی از نمادهای رسمی و سنبل قدرت این منطقه در زمان ساسانیان شناخته می شده است؛ ساخت این بنای تاریخی از سنگ و ملات ساروچ است؛ حدود ۹متر طول و ۳۰متر ارتفاع دارد، طبق نظریه باستان شناسان و تاریخ دانان این بنا جدا از حالت نمادین خود کاربردهای عملی نیز داشته است و به عنوان معبد و مخزنی برای ذخیره آب مورد استفاده قرار می گرفته و مناره شهر گور به عنوان یکی از آثار باستانی فیروزآباد در سال ۱۳۹۷ در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

 

پایان فصل اول مستند نگاری بخش مرکزی شهر گور

به گفته عسکری چاوردی مدیر میراث جهانی منظر باستان شناسی ساسانی فارس آثاری به نام تخت نشین و یک برج منار مانند سال هاست که در بخش مرکزی شهر گور وجود دارد و درک روابط معماری این سازه های پراکنده نیازمند شناسایی و مستند نگاری دقیق بود و با استفاده از روش های ژئوفیزیک و عکس برداری در فصول مختلف سال همراه با مستند نگاری و طراحی که از سازه های معماری این بخش مرکزی انجام گرفت، در نهایت یک مجموعه بزرگ مذهبی با واحدهای مرتبط با همدیگر شناسایی شده است.

کارکرد واحد مذهبی در مجموعه معماری شهر گور

وی افزود: بنای تخت نشین و مجموعه ساختمان های پیرامونی آن به ابعاد ۶۵ در ۸۰متر در یک مجموعه بزرگ ساختمانی قرار داشته و عملکرد تمام واحدهای ساختمانی در این مجموعه به هم مرتبط بوده که این موضوع نشان دهنده کارکرد واحد مذهبی در مجموعه معماری بخش مرکزی شهر گور است.  

 

علت نامگذاری فیروزآباد کهن به شهر گور

 عسکری چاودری عنوان کرد: علت نامگذاری این منطقه به شهر گور این است که این مجموعه بزرگ مذهبی در سده سوم میلادی بنیان گذاری شد و اما به نظر می رسد به عنوان شهر پدری ساسانی تا پایان دوره ساسانی مورد تکریم و قداست مذهبی قرار گرفت طوری که با دفن هر یک از پادشاهان ساسانی در این شهر بر حرمت آن افزوده شد و در سده های اسلامی به شهر مزارات(گور) معروف شد.

اجرای طرح کاوش شهر گور از اوایل سال آینده

شهبازی مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فیروزآباد گفت: برنامه سامان دهی و کاوش این مجموعه بزرگ مذهبی کشور در سال ۱۴۰۱ به صورت رسمی با همکاری دانشگاه های داخلی و اروپایی آغاز می شود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی فیروزآباد شهر گور مجموعه بزرگ بخش مرکزی شهر گور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۸۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین حسرت سردار آزمون

سردار آزمون درباره دلایل ناکامی تیم ملی در جام جهانی قطر صحبت‌های جالبی را عنوان کرد.

به گزارش مشرق، تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی با شکست مقابل انگلیس و آمریکا و پیروزی برابر ولز نتوانست به مرحله حذفی صعود کند تا حسرت صعود از مرحله گروهی همچنان در دل فوتبالدوستان باقی بماند.

سردار آزمون اکنون بعد از مدت‌ها در تماسی تصویری با یکی از رسانه‌های داخلی درباره بزرگترین حسرت دوران فوتبال خود اظهار کرد: بزرگ‌ترین حسرت فوتبالی من این بود که در جام جهانی نتوانستیم به مرحله بعد صعود کنیم با اینکه می‌شد این اتفاق بیفتد.

مهاجم تیم ملی با اشاره به دلیل ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر گفت: خودمان هم بد کار کردیم و کمی دیر به خودمان آمدیم. من هم که بدون هیچ تمرینی مستقیم به تیم ملی آمدم و به مدت دو ماه راهی اردو شدم و اولین بازی را مقابل انگلیس بازی کردم که واقعا خیلی به من سخت گذشت و بازی با ولز که تمام توانم را گذاشتم و کلا از لحاظ بدنی تخلیه شدم و بدنم جواب نمی‌داد. وقتی کارلوس کی‌روش بین نیمه گفت تعویض خودم داوطلبانه قبول کردم چون نمی‌توانستم به خاطر شرایط بدنی که داشتم به تیم ملی کمک کنم.

آزمون درمورد اینکه بهترین پیروزی فوتبالی‌اش را در کدام بازی بوده خاطرنشان کرد: پیروزی مقابل ژاپن.

مهاجم تیم ملی درباره اینکه بدترین باخت و بدترین لحظه دوران فوتبالی‌اش چه بازی بوده افزود: بازی ایران و آمریکا در جام جهانی که نتوانستیم صعود کنیم.

دیگر خبرها

  • هیأت ظرفیتی برای اجتماع قلوب و تربیت انسان انقلاب اسلامی
  • برپایی ویژه‌ برنامه‌های «در مسیر بهشت» هم‌زمان با میلاد امام‌رضا(ع)
  • برنامه‌های جشن هیات‌های مذهبی برای حضرت معصومه(س) اعلام شد
  • باور‌ها و اعتقادات، روح اقتصاد یا بستر توسعه
  • دشمنان به دنبال ضربه به هیات‌های مذهبی هستند
  • نگاهی به بزرگ ترین کشورهای تولید کننده طلا در سال ۲۰۲۳ (+ اینفوگرافی)
  • بزرگترین حسرت سردار آزمون
  • بهره مندی۵۰۰ نفر از اهالی روستای فیروزآباد شهرستان چهاربرج از خدمات درمان تخصصی جمعیت هلال احمر
  • سومین سوگواره فرهنگی و مذهبی «نی ناله» فراخوان داد
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی