Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ مریم قاسمی : قلعه فیروز بهرام در دوره‌ای از تاریخ یکی از روستاهای خوش آب‌وهوا و دارای زمین‌های کشاورزی وزراعی حاصل خیز بوده در حاشیه شهر تهران بوده است.

حاج رجب علی محمد، از معتمدان و خیران روستای فیروز بهرام درباره تاریخچه شکل‌گیری این‌روستا اطلاعات خوبی دراختیارمان می‌گذارد و می‌گوید:«طبق مطالبی که در کتاب‌های تاریخی از جمله«المعجم بلدان» نوشته شده، علت نامگذاری این‌روستا به دوران حکومت ساسانیان بر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن دوران، حکمران این بخش ٢ فرزند به نام‌های فیروز و بهرام داشت که بسیار به آنها علاقه‌مند بود و به همین دلیل نام این‌روستا را "فیروز بهرام" نهادند.»

او اضافه می‌کند:«به استناد آثار و مکتوبات تاریخی، قلعه فیرو بهرام روزگاری از تهران قدیم آبادتر و پر رونق‌تر بوده و به همین دلیل مورد توجه درباریان و خانواده‌های آنها قرار گرفته است.»

حاج علی محمد، از برج و باروی قلعه فیروز بهرام درگذشته و ایجاد مقر نگهبانی برای کنترل رفت‌وآمداهالی صحبت می‌کند و می‌گوید:«به گواه تاریخ در آن روزگار روستاها و قلعه‌ها بسیار مورد هجوم و حمله راهزن‌ها قرار می‌گرفتند و برای همین دور تا دور روستاها و قلعه‌ها را حصار می‌کشیدند و برج و نگهبانی قرار می‌دادند تا همیشه گوش به زنگ باشند تا مبادا مورد هجوم قرار گیرند. جالب اینکه از آن برج و باروی قدیمی فیروز بهرام، تنها دیوار خشت و گلی و بخشی از یکی از برج‌ها باقی مانده و جزء آثار باستانی محسوب می‌شود.»

محل جنگ و ستیز خوارج و عبدالملک مردان

حاج رجب علی محمد، که بسیار اهل مطالعه است درباره یکی از رویدادهای مهم قلعه فیروز بهرام که در کتاب‌های تاریخی آمده، می‌گوید: «طبق اسناد موجود، در سال ٦٨ هجری قمری قلعه فیروز بهرام محل ستیز و جنگ گروهی از اعضای خوارج با سپاهیان عبدالملک مروان بود که در این نبرد و جنگ نفس گیر و تن به تن فردی به نام «یزید»که فرماندهی سپاه عبدالملک را بر عهده داشت، کشته شد و مهاجمان مجبور به عقب‌نشینی سپاه از میدان کار زار شدند.»

وی در زمینه تغییرات چهره قلعه فیروز بهرام در سده‌های گذشته می‌گوید:«پس از کشته شدن فیروز بهرام ساسانی به دست مهاجمان بناهای قلعه و خانه‌های داخل آن مورد آسیب قرار گرفتند و پس از این مر حله کارهای غیر قانون و شبانه سودجویان در تپه‌های قلعه فیروزبهرام باعث تخریب هر چه بیشتر این بنای تاریخی شد.»

به گفته علی محمد، در محدوده قلعه هنوز چند انبار قدیمی باقی مانده که شهروندان درآن دوران به عنوان محل نگهداری آب مورد مصرف خانوار استفاده می‌کردند اما حالا به عنوان انباری از آن استفاده می‌شود.

فعالیت بزرگترین محل تولید گیاهان دارویی

قلعه فیروز بهرام با حدود هزار و ٧۵٠ هکتار زمین زراعی و کشاورزی جزو محله‌های سرسبز منطقه به شمار می‌رود و به دلیل دسترسی آسان به بزرگراه‌های آزادگان، آیت‌الله سعیدی، جاده ساوه و... محل مناسبی برای گردش و تفریح و حتی سرمایه‌گذاری در بخش‌بخش کشاورزی و تجاری بوده است. اکنون در قلعه فیروز بهرام ٢ مدرسه، یک مرکز بهداشت، دفتر شورا، ۵٠ باب مغازه، ۵ باشگاه پرورش اسب، ١۵ واحد دامداری و ٢ واحد تولید کم‌پوست، باغ گیاه‌شناسی دارویی به مساحت ٣ هکتار به عنوان مرکز نمونه توسعه و کاشت فراورده‌های گیاهان دارویی کشور فعالیت دارد.

کد خبر 666596 برچسب‌ها محله سفر - گردشگری همشهری محله تاریخ - بافت تاریخی نوروز چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین منطقه ۱۸

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله سفر گردشگری همشهری محله تاریخ بافت تاریخی نوروز منطقه ۱۸ فیروز بهرام علی محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد، گفت: امسال این روستا، یکی از ۸ روستای منتخب کشور برای انتخاب به عنوان برترین دهکده‌های گردشگری دنیا است.
رستگاری افزود: برای این انتخاب از طرف سازمان گردشگری جهانی شاخص‌هایی مورد نیازبوده، که هم اکنون در حال انجام است.
 خانم نادری ناظر طرح عمرانی روستای فهرج با اشاره به اقداماتی که برای احیا و مرمت این روستا در حال انجام است، گفت: مرمت و بازسازی، لکه گیری بدنه و کف سازی‌ها، دسترس پذیری برای معلولان از اقدامات در حال انجام برای احیای این روستا است.
احیا فرهنگ و رسوم روستا، برپایی بازارچه صنایع دستی، نصب تابلو‌های بین المللی گردشگری، رونق بخشیدن به گردشگری کشاورزی، معرفی اداب و رسوم و غذا‌های محلی از اقداماتی است که باهمکاری مردم روستا و سازمان‌ها و ادارات مختلف برای جهانی شدن فهرج صورت گرفته است. 

حسینی رئیس شورای اسلامی روستای فهرج هم، گفت: روستای فهرج در بخش مرکزی یزد با جمعیتی بالغ بر ۴ هزار نفر با قدمت ۳ هزارساله اثارتاریخی ارزشمندی دارد.
مسجد جامع قدیمی‌ترین مسجد جامع ایران، قلعه تاریخی، آب انبار از جمله آثار باستانی وجاذبه‌های گردشگری این روستا به شمار می‌روند.
روستای فهرج یزد با بافت تاریخی بسیارزیبا و آثار و بنا‌های تاریخی ارزشمند در بخش مرکزی یزد واقع شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • (تصاویر) گنبد سرخ مراغه، یادگاری معماری سبک آذری
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است